zaterdag 30 april 2011

Trio van Pasta

Vandaag heeft Filip voor het eten gezorgd. En als hij iets doet, doet hij het dadelijk goed!
Ik had zin aan pasta, en dan maakt meneer er dadelijk drie klaar.
Ze waren alle drie even lekker!


Pasta met Tomatensaus

Ingrediënten

1 blik gepelde tomaten
Beetje witte wijn

1 sjalot
Peper en zout
Verse kruiden (Basilicum, rozemarijn en oregano) - 2 takjes van elk
1 teentje look - fijngesnipperd
1/2 kl sambal
Pasta naar wens
Bereidingswijze
De pasta gaarkoken volgens de aanwijzigingen van het pak.
Het fijngesneden sjalotje aanstoven in wat olijfolie.
De sambal erbij doen en ook de look en dit even laten bakken.
De witte wijn toevoegen en de alcohol eruit laten koken.
Het blik gepelde tomaten erbij en 'n tiental minuten laten sudderen.
Bijkruiden naar smaak met peper en zout.
De verse kruiden kleinsnijden en toevoegen.
De saus aan de pasta toevoegen.

Pasta met Erwtjes, Pancetta en Room
Ingrediënten
100 gr diepvrieserwtjes
80 gr pancetta, heel fijn gesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje look, fijngesnipperd
Beetje witte wijn
Peper en zout
Room
Pasta naar keuze
Bereidingswijze
De gesnipperde sjalot aanstoven in wat olie.
Daarna de look bijvoegen en even laten bakken.
De fijngesneden pancetta erbij doen en even laten bakken tot het 'n lichtbruine kleur krijgt.
De wijn toevoegen en even laten sudderen, zodat de alcohol eruit gekookt is.
De room toevoegen en de erwtjes en even laten doorkoken tot de erwtjes gaar zijn en de room is ingedikt.
Afkruiden met peper en zout.

Pasta met Champignons, Pancetta, witte wijnroomsaus en truffelpasta
Het recept hiervan staat al op de blog en vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten