donderdag 5 mei 2011

Cannelloni gevuld met Spinazie en Ricotta en 'n pittige tomatensaus

Gisteren is 'n collega van Filip hier nog komen bijwerken en natuurlijk zorgen we dan voor iets lekkers om te eten.
Ik had deze cannelloni gemaakt en nog 'n lasagne waarvan het recept nog volgt.
Ingrediënten
Tomatensaus
2 kleine uien, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngesnipperd
Olijfolie

1 kl sambal
Een scheutje rode wijn
1/2 l passata (gezeefde tomaten)
Basilicum
Oregano
Peper
Zout
Vulling125 gr verse baby-spinazie, in hele fijne reepjes gesneden
250 gr ricotta-kaas
50 gr geraspte Parmezaan
1 teentje look
Nootmuskaat
Peper
Zout
Oregano

8 gedroogde cannelloni-pijpjes
100 gr geraspte mozarella

Bereiding
Tomatensaus
De olijfolie verwarmen in pot en hierin de uien en de look aanstoven tot deze glazig is.
De sambal toevoegen samen met de wijn en de wijn helemaal laten uitkoken.
Voeg de gezeefde tomaten toe en kruiden naar smaak met peper, zout, oregano en basilicum.
Dit geheel 'n half uurtje laten sudderen.
Als je vindt dat de saus 'n beetje te bitter smaakt kan je altijd 'n koffielepeltje suiker toevoegen.
VullingAlle ingrediënten goed mengen.

Met 'n spuitzak de cannelloni-pijpjes vullen met de vulling.

De oven voorverwarmen op 180 graden.

In 'n ovenschaal 'n goede laag tomatensaus doen en hierop de cannelloni-pijpjes leggen.
De rest van de saus erover verdelen en hierover de geraspte kaas doen.
In een dertigtal minuten gaar laten worden in de oven.


Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten