woensdag 4 januari 2012

Worst met Puree en Ajuinsaus

Vandaag echt boerenkost hier. Favoriete kost van Filip. En de puree was héél lekker vandaag geloof ik, want Matthias heeft er twee keer van opgeschept, terwijl hij niet écht 'n puree-man is.
Echt moeilijk te maken is dit niet ... iedereen kan dit volgens mij.
Ingrediënten
Braadworstjes
1 kg aardappelen
100 gr goede boter
Scheutje halfvolle melk
Peper, zout en nootmuskaat
2 dikke Spaanse uien
Verse thym
Half runderbouillonblokje
Scheut water
Bereidingswijze
Eerst de aardappelen op het vuur zetten voor de puree te maken.
Gaar koken en daarna platstampen met de melk en boter.
Afkruiden naar smaak.

Ondertussen de worstjes gaarbakken, uit de pan halen en aan de kant houden onder zilverpapier zodat ze warm blijven.
De uien snipperen in halve maantjes en aanbakken in het achtergebleven vet.
'n Twintigtal minuten laten bakken zodat ze 'n mooi bruin kleurtje krijgen.
Het bouillonblokje toevoegen en 'n scheutje water en de saus laten inkoken.
De worstjes terug in de saus leggen.
Daarna puree op het bord doen, hierop de worstjes leggen en daarover 'n schep van de ajuinen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten