dinsdag 3 januari 2012

Shepherds Pie

Vandaag 'n ovenschotel, perfect eten voor zo'n guur weer ...
Redelijk vlug klaar en 'n echte klassieker in de Engelse keuken.
Ingrediënten
800 gr gemengd gehakt (runds/kalfs)
450 gr ajuinen, grof gesnipperd
3 lookteentjes, fijn gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
2 takjes verse tijm, blaadjes afgehaald en dan fijn gesnipperd
25 gr bloem
50 ml Worcestersaus
1 liter kippebouillon
1 kg aardappelen
100 gr boter
Scheutje melk
150 gr geraspte mozzarella kaas
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden.
'n Beetje olie in 'n wok doen en hierin het gehakt aanbakken, bijkruiden met peper en zout.
Uit de pan halen en in het achtergebleven vet de ajuin zacht aanbakken, als ze bijna gaar zijn de look en thym toevoegen en even laten meebakken.
Het gehakt toevoegen en de tomatenpuree.
De bloem erbij doen en even laten bakken.
Voeg de worchester saus toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg daarna de bouillon toe en laat op 'n zacht vuurtje inkoken tot je 'n dikke, glanzende massa krijgt.
Ondertussen kan je de puree maken.
De aardappelen gaarkoken, daarna pureren met 'n beetje melk en de boter.
Goed afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Daarna de helft van de kaas toevoegen.
Het gehakt in 'n grote ovenschaal doen en hierover de puree verdelen.
De rest van de kaas erover doen en 'n veertigtal minuten laten bakken in de oven tot je 'n mooi bruin korstje hebt.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten