dinsdag 10 januari 2012

Grieks ovenschoteltje

Gisteren had ik het eten voor vandaag al gemaakt, lekker gemakkelijk dus ... d'n oven in als ik thuis kom en ondertussen heb ik de strijk weggewerkt ...
Planning, daar draait het dikwijls om ...
Ingrediënten
2 rode paprika's in stukken gesneden
1 gele paprika in stukken gesneden
3 kleine uien, in stukken gesneden
3 teentjes look, fijngesnipperd
400 gr gehakt
2 kl gyroskruiden
140 gr tomatenpuree (groot blikje)
3 el olijfolie
40 gr bloem
40 gr boter
1/2 l melk
Peper, zout en nootmuscaat
100 gr geraspte mozzarella
1 kg aardappelen, in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
De olijfolie verhitten in de pan en hierin de paprika's en uien aanstoven, tot ze mooi zacht geworden zijn.
De look toevoegen en even laten meebakken.
Het gehakt toevoegen en mooi laten bakken tot het niet meer roze ziet.

Daarna de gyroskruiden toevoegen en de tomatenpuree.
Scheutje water (half glas) toevoegen en laten pruttelen tot de zure smaak van de tomatenpuree eruit gebakken is.
Proeven en bijkruiden naar smaak met peper en zout.
Het gehaktmengsel verdelen in 'n ovenschotel.
Daarna de blokjes aardappel aanbakken in 'n pan, tot ze bijna gaar zijn en 'n mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Over het gehaktmengsel verdelen.
Daarna 'n bechamelsaus maken door de boter te laten smelten en hieronder de bloem mengen.
Even laten bakken.
Daarna de melk toevoegen en laten inkoken tot je 'n mooie dikke saus hebt.
Kruiden met peper, zout en nootmuscaat.
Van het vuur nemen en de kaas eronder mengen.
Over de aardappelen verdelen.
Laten gratineren in 'n warme oven tot er 'n mooi bruin korstje op zit.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten