woensdag 11 januari 2012

Gebakken Rijst met Kip

Filip was wat ziekskes in zijnen buik vandaag ... dus rijst gemaakt, maar gewoon rijst heeft hij niet graag, dus gebakken rijst gemaakt. Matthias heeft er ook goed van gegeten, dus slecht zal het niet geweest zijn.
Ingrediënten
500 gr gekookte rijst die reeds afgekoeld is.
200 gr kippenblokjes (ik had kippenwit wat dikker laten snijden en hier zelf blokjes van gemaakt).
1 prei in fijne ringen gesneden
2 ajuinen, fijngesnipperd
2 wortelen, fijngesnipperd
3 teentjes look, fijngesnipperd
3 ajuinepijpkes, fijngesneden
3 eieren
Wat gesnipperde bieslook
2 el sojasaus
1 el geraspte gember
Peper en zout
1/2 blokje bouillon
Beetje olie
Scheutje water
Bereidingswijze
Eerst de kipblokjes aanbakken in wat olie zodat ze 'n licht krokant worden.
Uit de wok halen en daarna de uien en wortelen bakken in 'n goede scheut olie.
Als de ajuin lichtbruin begint te worden voeg je de prei toe en de look.
'n Paar minuten laten bakken.
'n Goede scheut water toevoegen en daarbij het halve bouillon blokje doen.
Op hoog vuur laten staan tot de groenten de bouillon helemaal hebben opgenomen.
Daarna de kip toevoegen en kruiden naar smaak met peper en zout en de geraspte gember toevoegen.
'n Kuiltje in het midden maken en daarin de geklopte eieren gieten.
Deze eerst in het kuiltje laten bakken en daarna langzaam de kip en de groenten toevoegen.
Als het ei volledig gaar is de rijst toevoegen en de sojasaus.
De ajuinepijpkes erover verdelen en alles goed verdelen.
Proeven en verder afkruiden naar smaak met peper en zout.
Als laatste de bieslook eronder mengen.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten