Vandaag had Filip nog eens zin in frietjes met Stoofvlees, dus hebben we dat maar klaargemaakt.
Het viel in de smaak moet ik zeggen, zelfs Matthias heeft ervan gegeten, en die eet normaal niet graag stoofvlees.
Ingrediënten
1 kg mager rundsstoofvlees in kleine stukjes gesneden
2 dikke uien in vier gesneden en dan in reepjes gesneden
2 el boter
Peper en Zout
4 el Honing
4 el bruine suiker
750 ml Piedboeuf Bruin Tafelbier
Bereidingswijze
In ‘n creuset pan het stoofvlees aanbakken in de boter tot het ‘n mooi bruin korstje krijgt, met deze hoeveelheden doe je dat beter in een paar keer, als het bruin ziet, goed kruiden met peper en zout.
Uit de pan halen en even apart houden.
In het achtergebleven braadvet de ajuinen zacht laten worden.
Het stoofvlees er terug bij doen, samen met het bier en de suiker en de honing.
Zeker twee uur laten sudderen tot het vlees mals is.
1 kg mager rundsstoofvlees in kleine stukjes gesneden
2 dikke uien in vier gesneden en dan in reepjes gesneden
2 el boter
Peper en Zout
4 el Honing
4 el bruine suiker
750 ml Piedboeuf Bruin Tafelbier
Bereidingswijze
In ‘n creuset pan het stoofvlees aanbakken in de boter tot het ‘n mooi bruin korstje krijgt, met deze hoeveelheden doe je dat beter in een paar keer, als het bruin ziet, goed kruiden met peper en zout.
Uit de pan halen en even apart houden.
In het achtergebleven braadvet de ajuinen zacht laten worden.
Het stoofvlees er terug bij doen, samen met het bier en de suiker en de honing.
Zeker twee uur laten sudderen tot het vlees mals is.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten