dinsdag 30 augustus 2011

Toast Champignon met 'n beetje Spek en Cognac

Vandaag ging Filip de rest van het stoofpotje van gisteren opeten, en zowel Matthias als ik hadden zin aan Toast.
Matthias heeft twee croques op en ik heb voor mezelf deze toast champignon gemaakt.
Hij was lekker!
Ingrediënten
50 gr spekblokjes
200 gr champignons in schijfjes gesneden
Beetje boter en olijfolie
Scheutje cognac
Beetje peper
Dikke snee wit brood
Bereidingswijze
De spekblokjes aanbakken in 'n droge pan.
Als deze mooi lichtbruin beginnen te worden 'n beetje boter en olie toevoegen en laten smelten, daarna de champignons toevoegen en laten bruinen.
Als deze mooi bruin zien de cognac toevoegen en even laten uitkoken, zodat de alcohol verdampt is.
De room toevoegen en de saus mooi laten inkoken.
Proeven en nog afkruiden met 'n beetje peper.
Het brood toasten en de saus erover verdelen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten