zondag 4 september 2011

Brood met Synergiebloem

Vandaag ook nog eens brood gebakken.
Was lang geleden, en het riekt toch lekker.
Ingrediënten
20 gr verse gist
300 gr pantentbloem (gewone witte bloem)
200 gr synergiebloem
15 gr honing
15 gr olijfolie
280 ml lauw water
Bereidingswijze
Doe de bloem, honing en olijfolie in de kom van de standmixer. Los de gist op in het lauwe water en voeg toe aan de kom.

Kneed met de deeghaak in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg na 5 minuten kneden het zout toe.
Voeg nog wat bloem toe als het deeg te nat is of wat water als het deeg te droog is.Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn.
Laat afgedekt in 45 – 60 minuten tot dubbel volume rijzen.Sla de lucht uit het deeg en vorm het tot ‘n broodvorm en breng over in de ingevette broodvorm.Laat nog 45 à 60 minuten rijzen tot het dubbele volume.Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °.Bak het brood 15 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 200 ºC. Bak in nog 20 – 25 minuten gaar en bruin (totale baktijd 35 – 40 minuten). Stort het brood direct op een rooster en laat het afkoelen voordat je het gaat snijden.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten