donderdag 4 augustus 2011

Zalmcakes met Aardappel

Naast ons gewone eten, heb ik van 'n overschotje gekookte zalm van gisteren dit gerechtje nog gemaakt, en het was 'n meevaller! Echt lekker, zelfs Crumble heeft er ééntje van gegeten :)
Het zijn zalmcakes met aardappel, rode ui, ajuinepijpjes en peterselie.
Ingrediënten
200 gr gekookte zalm (afgekoeld)
200 gr aardappelen
'n halve rode ui, heel fijn gesnipperd
2 ajuinepijpjes, heel fijn gesnipperd
3 el fijngesnipperde platte peterselie
1 ei
Peper en zout
Panko of paneermeel
Bereidingswijze
De aardappelen in water gaar koken, afgieten en terug in het kookpotje doen.
Goed fijn stampen.
Hierbij de gekookte zalm doen en goed mengen. Er mogen geen dikke stukken zalm meer inzitten.
De rode ui in wat olijfolie zacht bakken en bij het zalmmengsel voegen, samen met de ajuinepijpjes en de platte peterselie.
Het ei loskloppen en onder het mengsel doen, afkruiden met peper en zout naar smaak.
Balletjes ter grote van 'n pingpong balletje maken en platdrukken.
Nog 'n extra eitje loskloppen en de cakes hierin draaien en daarna door de Panko halen.
Op 'n bord leggen en 'n uurtje laten opstijven in de frigo.
In 'n pan goed wat olie en boter verhitten en hierin de cakejes goudbruin bakken.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten