maandag 29 augustus 2011

Stoofpotje van Gehaktballetjes

Ik wou vandaag eigenlijk lasagne maken, maar daar had Filip echt geen zin in, en omdat ik gehakt nooit invries maar op zoek gegaan naar iets anders.
En, het was nog lekker ook!
Ingrediënten
750 gr gehakt
Peper, zout, 1 ei, look, oregano en peterselie en panko
1 grote groene paprika, in reepjes gesneden
1 dikke ui, in halve maantjes gesneden
250 gr champignons, in schijfjes gesneden
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 el mosterdpoeder
1 el pikant paprikapoeder
2 el bloem
500 ml water
1 bouillonblokje, tuinkruiden
200 ml room
Peper en zout
Olijfolie en boter
Bereidingswijze
Het gehakt aanmaken met het eitje, panko en kruiden naar smaak met peper, zout, lookpoeder, peterselie en oregano.
Hiervan balletjes rollen ter grootte van 'n pingpong balletje.
Wat boter en olie verhitten in 'n grote wok en hierin de balletjes bruin bakken. Ze moeten nog niet door en door gaar zijn.
De balletjes uit de wok halen en aan de kant houden.
De ui en paprika aanbakken in het achtergebleven vet en mooi zacht laten worden.
Daarna de look en de champignons toevoegen.
Als de champignons beginnen te kleuren, het mosterdpoeder, het paprikapoeder en de bloem toevoegen.
'n Minuutje laten bakken en daarna het water en het bouillonblokje toevoegen.
De balletjes terug in de saus leggen en 'n kwartiertje laten sudderen.
Hierna de room toevoegen en de saus nog 'n tiental minuten op 'n laag vuurtje laten indikken.
Proeven en naar smaak nog afkruiden met peper en zout.
Wij hebben dit gegeten met rijst vandaag.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten