zaterdag 27 augustus 2011

Bloemkoolgratin met Kaassaus

Hier zijn we weer, na onze vakantie in Bulgarije.
Donderdagavond zijn we goed en wel thuisgekomen, en ze hadden hier zin in gewone kost na twee weken hotel-eten.
Dus hebben we gisteren varkenskoteletten gegeten met patatjes en bloemkoolgratin.
Ingrediënten
600 gr bloemkool in kleine roosjes, beetgaar gekookt
40 gr boter
40 gr bloem
600 ml volle melk
1 bouillonblokje tuinkruiden
Peper, zout en nootmuscaat
100 gr geraspte Mozarella-kaas
Bereidingswijze
De boter smelten in 'n kookpot en daarna de bloem toevoegen voor 'n roux te maken. Even goed laten bakken.
De melk en het bouillonblokje toevoegen en laten koken tot je 'n mooie dikke saus krijgt.
Kruiden met peper en zout en nootmuscaat.
Van het vuur af 75 gr geraspte mozarella toevoegen en goed doorroeren.
De bloemkool in 'n ovenschotel verdelen, daarover de saus doen en hierover het restant van de mozarella strooien.
In 'n voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot de kaas mooi gegratineerd is.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten