zaterdag 27 augustus 2011

Aardappelgratin

Vandaag heeft Filip gekookt, het waren varkenshaasjes met worteltjes en boontjes en daarbij 'n aardappelgratin. (Deze had ik gemaakt, omdat hij naar de voetbal aan het kijken was en dit gerecht toch 'n dik anderhalf uur in de oven moet staan.)
Ingrediënten
1 kg aardappelen, in dunne schijfjes gesneden (niet wassen nadien!)
500 ml slagroom
4 teentjes look, heel fijn gesnipperd
Peper en zout
75 gr boter
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 160 graden.
'n Ovenschotel invetten met 25 gr boter en hierop 'n laagje van de aardappelschijfjes leggen, wat gesnipperde look erover verdelen en goed kruiden met peper en zout.
Dit alles 'n viertal keer herhalen tot de aardappelen op zijn.
Daarna de room voorzichter over de aardappelen gieten. Het bovenste laagje nog eens goed kruiden met peper en zout en de overgebleven 50 gr boter in kleine blokjes over de bovenste laag verdelen.
De schotel ongeveer anderhalf uur in de oven laten bakken tot de aardappelen gaar zijn.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten