zaterdag 2 juli 2011

Zandkoekjes met geconfijte kersen

En deze koekjes had Matthias nog gevraagd. Het is eigenlijk zo'n ouderwets zandkoekje met 'n geconfijte kers op.
Niet zo moeilijk te maken, maar toch lekker!
Ik wil er wel op drukken dat je voor deze koekjes basterdsuiker moet gebruiken, anders loopt het deeg te fel uit.

Ingrediënten
140 gr roomboter, op kamertemperatuur

70 gr basterdsuiker
10 gr melk
1 snufje zout

170 gr patentbloem
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop de boter helemaal los en romig in de keukenmachine.
Voeg de basterdsuiker erbij en laat goed mengen.
Melk en zout toevoegen en even laten doordraaien.
De bloem toevoegen en goed mengen.
Niet te lang mengen, anders worden de koekjes te korrelig.

Met 'n spuitzak met 'n getand spuitmondje gekartelde rondjes spuiten op 'n bakplaat en hierop 'n halve geconfijte kers leggen.
De koekjes ongeveer twintig minuten laten bakken in de oven en smullen maar!


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten