maandag 18 juli 2011

Preischotel met Gehakt

Ik had de courgette fritters vandaag, maar daar kan ik hier de rest van de familie niet blij mee maken en die kregen 'n ovenschotel met prei en gehakt.
Ingrediënten
700 gr gemengd gehakt
Eventueel lookpoeder
1 bot jonge prei (5 stuks) in ringen van ongeveer 1 cm gesneden
1 el boter
2 kl kipbouillon Piet Huysentruyt
1 dl water
2 dl volle melk
2 dl room
Peper, zout en nootmuskaat
150 gr mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 250°.
Bak het gehakt rul in ‘n wok, tot dat dit niet meer roze ziet, eventueel wat bijkruiden, ik doe er altijd wat peper en zout en ‘n beetje look bij.
Dit gehakt mag je dan onderaan de ovenschotel leggen.
Dan laat je ‘n klontje boter smelten en stooft hier de prei beetgaar in. Het water toevoegen en de kipbouillon. Dit even laten doorkoken. Dan de melk en de room toevoegen en goed laten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Goed bijkruiden met peper en zout en nootmuskaat.
Van het vuur af doe je nog 50 gr mozarelle in de saus.
Dit preimengsel verdelen over het gehakt.
De rest van de mozarella over de prei verdelen en de schotel 20 minuten laten gratineren in de warme oven.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten