donderdag 21 juli 2011

Pizza Bites met Mozarella en Parma Ham















Matthias is niet zo'n fan van Macaroni met Kaassaus en Hesp en had zin in iets met Parma Ham, dus toen kwam ik, na eens rondgeloerd te hebben op internet, op deze pizza-bites. Geslaagd experiment!
Ingrediënten
Pizzadeeg
500 gr semolina bloem type 00 (gele bloem, ook voor pasta de maken, ik heb deze van het merk Decceco)
250 ml warm water
1 el italiaanse kruiden
40 gr verse gist
10 gr suiker
10 gr zout
3 el olijfolie
Vulling en afwerking
2 zakjes mini mozarellabolletjes
150 gr parmaham
Vers geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
De verse gist oplossen in het warme water en even aan de kant zetten.
De overige ingrediënten, behalve het zout, in de keukenrobot doen. Het gistmengsel erbij voegen en vijf minuten goed laten kneden.
Na die vijf minuten het zout erbij doen en nog tien minuten laten kneden.
In 'n glazen kom doen waarin je wat olie gesmeerd hebt, 'n uurtje laten rijzen, onder 'n schone keukenhanddoek.

Ondertussen de Parmaham in stukjes snijden en krokant bakken.
'n Ronde ovenvorm invetten met wat boter of olie.
Na dit uurtje neem je de helft van het deeg (van de overige helft heb ik gewoon kruidenbroodjes gemaakt).
Dit verdeel je in vierentwintig gelijke delen.
Met wat bloem, elk deegbolletje 'n beetje uitrollen (alsof je 'n minipizza zou maken) en in het midden wat Parmaham leggen en 'n bolletje mozarella.
Het deeg hierrond verdelen, zodat de mozarella en Parmaham 'ingepakt' zijn in het deeg, dit leg je dan in de ovenvorm.
Herhaal dit met alle stukjes deeg, je kan iets tussenruimte laten tussen de verschillende bolletjes.
Afdekken met 'n keukenhanddoek en nog 'n anderhalf uurtje laten rijzen.
De oven voorverwarmen tot 220 graden.
Verse Parmezaan raspen over het geheel en laten bakken in de oven tot de bovenkant mooi bruin begint te worden (ongeveer 'n twintigtal minuten).

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten