donderdag 21 juli 2011

Macaroni met Kaassaus, Hesp en Gehaktballetjes


Vandaag is mijn nichtje roos gekomen, ze blijft hier voor twee daagjes logeren bij haar tante jit ... Ze mocht zelf kiezen wat ze wou eten en heeft gekozen voor macaroni met kaassaus, hesp en balletjes.
Ingrediënten
400 gr macaroni
200 gr kalfsgehakt
2 el Panko of paneermeel
200 gr hesp in kleine blokjes gesneden
50 gr bloem
50 gr boter
400 ml melk
200 ml room
2 bouillonblokjes
200 gr geraspte mozarella
Lookpoeder, peper, zout, nootmuskaat, oregano, peterselie
Bereidingswijze
De macaroni gaarkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking, ik doe altijd 'n half bouillonblokje in het water voor wat meer smaak.
Het kalfsgehakt mengen met de panko en afkruiden met peper, zout, peterselie, oregano en lookpoeder.
'n Liter water aan de kook brengen met 'n half bouillonblokje en hierin de balletjes gaarkoken.
Afgieten en even bewaren.
Voor de kaassaus de boter smelten en daarna de bloem toevoegen, even laten bakken zodat je 'n mooie roux krijgt.
De melk en de room toevoegen , samen met 'n bouillonblokje en laten inkoken tot 'n mooie gebonden saus.
Proeven en afkruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Van het vuur afnemen en daarna 150 gr geraspte mozarella toevoegen.
De balletjes, hesp en macaroni eronder mengen.
Alles overbrengen in 'n ovenschotel en bestrooien met de rest van de mozarella.
Dit mooi laten gratineren in de oven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten