vrijdag 22 juli 2011

Brookie oftewel 'n Brownie met 'n Cookie laag erop

Vandaag is Roosje nog altijd hier en hebben we ook samen nog iets gebakken. Deze 'Brookie' : eigenlijk 'n brownie met daarop 'n cookie laag. Echt wel iets lekker!
Ingrediënten
Brownie
125 gr melkchocolade
125 gr fondant chocolade
115 gr roomboter
300 gr suiker
4 grote eieren
1 tl vanille-extract
120 gr zelfrijzende bloem
Snufje zout
100 gr gemalen hazelnoten
Cookie Deeg
250 gr roomboter
150 gr lichtbruine suiker
150 gr kristalsuiker
300 gr bloem
1 kl bakpoeder
1 kl zout
1 kl vanille-extract
2 grote eieren
250 gr melkchocolade-pellets
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °.
Brownie
Smelt de eerste hoeveelheden melk en fondant chocolade samen met de 115 gr roomboter au bain marie.
Hierbij dan de suiker voegen en goed doorroeren.
Dan één voor één de eieren toevoegen en goed mengen.
Het vanille-extract toevoegen alsook het zout. Daarna de bloem onder het chocolade mengsel mengen samen met de gemalen hazelnoten.
Even aan de kant houden.
Cookie Deeg
De bloem, het zout en de bakpoeder mengen in 'n kleine kom en apart zetten.
De roomboter die op kamertemperatuur is, goed mixen met de lichtbruine suiker en de kristalsuiker.
Daarna de vanille toevoegen en één voor één de eieren eronder mengen.
Met 'n houten lepel de bloem onder het mengsel doen en daarna de chocolade druppels.
In 'n bakvorm van 30 cm op 20 cm 'n vel bakpapier leggen.
Hierop eerst het browniemengsel gieten.
Daarna met 'n lepel kleine hoopjes van het cookie deeg over de hele vorm verdelen.
Ongeveer dertig minuten laten bakken in de oven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten