woensdag 20 juli 2011

Krokante Koekjes met Sesamzaadjes en Pecannoten

Ik had deze namiddag zin in krokante koekjes, online gaan kijken om gedachten op te doen en ik kwam uit op Marokkaanse koekjes, nu trekt dit recept wel niet fel meer op het orginele recept :) maar door het Oranjebloesemwater heeft het toch 'n exotisch smaakje.
Ingrediënten
80 gr boter op kamertemperatuur
100 gr suiker
1 ei en 1 eierdooier
1 kl vanille-extract
1 kl oranjebloesemwater
Snuifje zout
25 gr sesamzaadjes, goudbruin geroosterd in 'n pan
35 gr grofgehakte pecannoten
200 gr bloem
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De suiker samen met de boter goed romig kloppen.
Daarna met 'n houten lepel zowel het hele ei als de eierdooier toevoegen.
Nadien het oranjebloesemwater en het vanille-extract.

Goed onder elkaar roeren.
De sesamzaadjes, nootjes en de bloem er ook met 'n houten lepel onder roeren.
Als alles goed gemengd is, het deeg in 'n spuitzak doen en mooie rondjes maken met 'n gekarteld spuitmondje. (best bakken op 'n ovenplaat met bakpapier op).
'n Kwartiertje laten bakken.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten