vrijdag 22 juli 2011

Bouletten met Luikse Saus

Roos mocht vandaag weer kiezen wat de pot hier zou schaffen, en ze wou frietjes, met 'n viandel, dus heeft ze dat gekregen.
Voor de rest heb ik bij de frietjes bouletten in Luikse saus gemaakt.

Ingrediënten
600 gr kalfsgehakt
Peper, zout, nootmuskaat
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el verse peterselie, fijngesnipperd
1 ei
70 gr Panko (ofwel paneermeel)
200 gr uien, fijngesnipperd
2 el fijne suiker
2 el balsamico-azijn
1 grote el Luikse Stroop
Tijm, laurier en oregano
Bereidingswijze
Het gehakt mengen met het sjalotje, peterselie, ei en panko en kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Twaalf bouletten hiervan vormen.
De bouletten mooi bruin aanbakken in goede boter (ze moeten nog niet gaar zijn, enkel 'n mooi bruin korstje hebben).
In het achtergebleven vet de azijn en de fijne suiker doen en laten inkoken.
Daarna de ajuin toevoegen en hierop de bouletjes leggen.
Water toevoegen tot de bouletjes half onderstaan.
Kruiden met tijm en oregano (ongeveer 1 koffielepel van elk) en twee laurier-blaadjes toevoegen.
Twintig minuten laten koken met 'n deksel op de kookpot.
Hierna de bouletjes uit de kookpot halen, samen met de helft van de uien.
De rest van de uien en het vocht fijnmixen, en daarna door 'n zeef doen.
Hierbij weer de bouletjes en de uien doen en de Luikse stroop.
De saus nog eens goed laten doorkoken.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten