dinsdag 5 juli 2011

Americain, beetje van Piet Huysentruyt en 'n beetje van mij ....

Vandaag Filip nog eens verrast met zelfgemaakte Americain, met zo'n warm weer heeft hij dat altijd graag. Frietjes erbij, zilveruitjes en 'n slaatje.
Ingrediënten
600 gr zuiver Rundsgehakt (ik maak het zelf of vraag aan de slachter biefstuk fijn te malen)
2 eidooiers

1 el graantjesmosterd
6 el arachide olie
3 tl kappertjes

2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 ajuinepijpje, fijngesnipperd
3 el platte peterselie, fijngesnipperd
Tabasco en Worcestershire-saus naar smaak
Peper en zout
Bereidingswijze
De eidooiers goed mengen met de mosterd en dan druppelgewijs de olie toevoegen zodat je 'n mooie dikke mayonnaise krijgt.
De kappertjes, sjalotjes, het ajuinepijpje en de peterselie toevoegen en goed afkruiden met de tabasco, worcestershire-saus, peper en zout.
Het gehakt eronder mengen en smullen maar.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Je moet die van Jeroen Meus eens proberen. Is zo lekker, zonder gehakt zoals een americain eigenlijk moet zijn. Overheerlijk! Veras uwe Filip daar maar eens mee. Wedden dat hij je dagenlang op handen draagt!

    BeantwoordenVerwijderen