Vandaag nog eens 'n tortilla gemaakt, en ik moet zeggen, hij was wel heel goed gelukt! Ik had er echt vanalles in gedaan, het was de eerste keer dat ik hem zo klaargemaakt had.
Ingrediënten
100 gr chorizo, in fijne stukjes gesneden
1 ui en 1 sjalot, in dunne halve ringen gesneden
250 gr champignons, in fijne stukjes gesneden
350 gr aardappelen, in dunne kleine schijfjes gesneden
3 el platte peterselie, fijngesnipperd
Peper, zout en lookpoeder
6 kleine eieren
Bereidingswijze
De chorizo in 'n anti-kleef pan (zonder extra vetstof) krokant bakken en overbrengen in 'n grote kom.
In het achtergebleven vet de ui en sjalot bakken tot ze beide zacht zijn.
Deze bij de chorizo voegen.
In dezelfde pan 'n beetje olijfolie en 'n beetje boter doen en de champignons gaar bakken tot ze mooi bruin zien, kruiden met peper, zout en lookpoeder. Ook de champignons bij het chorizomengsel voegen.
De aardappelen rauw in de pan doen met olijfolie en boter en op 'n zacht vuurtje gaar laten worden, tot ze 'n mooi bruin kleurtje hebben, kruiden met zout.
Ook de aardappeltjes bij de chorizo doen en dan de eieren loskloppen samen met wat peper.
De eieren over de aardappelen en chorizo doen en voorzichtig onder elkaar mengen.
Op 'n heel zacht vuurtje de ene kant van de tortilla gaar laten worden, keren en de andere kant ook 'n mooi bruin kleurtje laten krijgen.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten