woensdag 29 juni 2011

Kip in 'n Jasje van Panko en Parmezaan met Pasta en 'n Tomatensaus

Ik ben aan het experimenteren geweest vandaag.
Ik had kipfilet en ben in mijn kasten gaan neuzen wat ik hiermee zou kunnen klaarmaken en het is dus dit geworden, en 'n aanrader!

Vlug klaar en zeker niet moeilijk.
Ingrediënten
Kipblokjes
500 gr kipfilet, in kleine blokjes gesneden
Aardappelzetmeel
2 eieren
Peper en zout
Knoflookpoeder
1 kop Panko
30 gr Parmezaan, heel fijn gerapst
Tomatensaus
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 tl Sambal
1 el Tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1/2 blik water
1 bouillonblokje tuinkruiden
Peper en zout
Scheutje melk

Fijngesnipperde mozarella
Pasta naar keuze
Bereidingswijze
Kipbolletjes
De kip in 'n grote kom doen, kruiden met peper, zout en lookpoeder.

Daarbij het aardappelzetmeel doen. Genoeg erbij doen dat elk kipdeeltje bedekt is met het meel.
2 eieren klutsen en onder de kip mengen.
De panko en de parmezaan toevoegen en goed mengen, zodat er 'n goed laagje op elk blokje kip zit.

Bakken in olijfolie met boter.
Tomatensaus
Het uitje aanstoven in olijfolie en als dit zacht is de look toevoegen. Even laten bakken en dan de sambal en de tomatenpuree toevoegen.
Goed laten uitbakken zodat de bittere smaak eruit is.
De gepelde tomaten toevoegen en het water, alsook het bouillonblokje.
'n Twintigtal minuten laten sudderen en dan de melk toevoegen en kruiden met peper en zout naar smaak.

Als de saus van het vuur af is, de basilicum eronder mengen.
De pasta gaarkoken volgens de instructies op het pak.
De pasta mengen met de saus en serveren met de kipblokjes.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten