Ik vond wel dat ik iets mocht maken om te trakteren morgen, om Matthias zijn goede punten te vieren!
Ben superfier op je jongen, je hebt dat goed gedaan! En der waren er genoeg die eraan twijfelden dat je het zou kunnen, zo zie je maar, .... Proficiat zoonie! x
Ingrediënten (24 grote cupcakes)
250 gr roomboter op kamertemperatuur
250 gr fijne kristalsuiker
5 kleine eieren
250 gr zelfrijzende bloem
Snufje zout
100 gr aardbeien die je in fijne stukjes snijdt
50 gr geplette aardbeien, die je door 'n zeef hebt gehaald
100 gr melkchocolade
70 gr fondantchocolade
35 gr boter
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 170 graden.
De boter samen met de suiker luchtig kloppen. Zeker 'n achttal minuten op 'n hoge mixerstand. Het mengsel moet écht luchtig zijn.
Daarna ei per ei toevoegen, maar zeker niet hard meer kloppen. Zo zacht mogelijk.
Daarna de bloem en het zout toevoegen en eronder scheppen, zodat het 'n luchtig deeg blijft.
De gezeefde aardbeien eronder mengen en daarna de stukjes aardbei.
De cupcakes ongeveer 25 minuten laten bakken en daarna goed laten afkoelen.
Voor de topping laat je de twee soorten chocolade samen met de boter smelten au bain marie en brengt 'n laagje aan op de afgekoelde cupcakes.
'n Héél fout dessert volgens mij .... maar ooooooh zo lekker!
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten