vrijdag 17 juni 2011

Spaghetti Bolognese met Kippengehakt


Zeg nu zelf, wat is er lekkerder op ‘n vrijdagavond, na ‘n werkweek, dan ‘n lekkere zelfgemaakte spaghetti. Hier gaat dat er altijd in … Bij iedereen … En zo moeilijk is het niet te maken.
Vandaag was ik met mijn collegaatje Jeannie naar 'n winkel geweest waar ze lekkere kipprodukten hadden en ik had kippengehakt meegebracht. Dus 'n iets andere variant dan normaal maar ze was zo mogelijk nog beter … Deze houden we erin …
Ingrediënten
700 gr kippengehakt
2 grote ajuinen, gesnipperd
4 teentjes look, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 glazen fles gezeefde tomaten (700 ml)
1 blik gepelde tomaten
3 bouillonblokjes knorr italiaanse kruiden
Peper, zout en extra oregano
Bereidingswijze
De ajuin en oregano en glazig aanbakken in wat olijfolie. Hierna het gehakt toevoegen en rul bakken tot het niet meer rozig ziet.
De fles gezeefde tomaten toevoegen, de fles nog eens half vullen met water en dit ook toevoegen.
Daarna het blik tomaten erbij doen alsook de bouillonblokjes.
Dit zeker twee uur zachtjes laten sudderen.
Naar keuze bijkruiden met peper, zout en lookkruiden en oregano.
Mijn saus is altijd goed afgekruid, maar dit is iedereen zijn eigen smaak.
Serveren met spaghetti, vers stokbrood, goede boter en geraspte mozarella.

Afwerken met wat verse basilicum.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten