Vandaag ‘n vegetarisch schoteltje. Goed gesmaakt en goed bevonden, het is dus ‘n blijvertje.
Je kan er perfect gehakt bij doen voor ‘n niet vegetarische versie.
Ingrediënten
3 grote aardappelen in dunne schijfjes gesneden
1 courgette in dunne schijfjes gesneden
Olijfolie
Knoflookolie
Peper en Zout
Oregano
30 gr boter
30 gr bloem
1 bouillonblokje
300 ml melk
Peper, zout en beetje nootmuskaat
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 °.
De dun gesneden aardappelen in een lage ovenschotel doen en goed mengen met goed wat olijfolie, knoflookolie, peper, zout, oregano en wat lookpoeder.
In de oven plaatsen en laten roosteren tot ze licht bruin beginnen te worden.
Ondertussen in ‘n grilpan wat olie verwarmen en hierin de courgetten grillen, beetje kruiden met peper en zout, en laten uitlekken op ‘n stuk keukenrol.
Dan maak je de witte saus.
Boter en bloem laten smelten en goed doorroeren tot ‘n mooie gladde roux.
De melk toevoegen, alsook het bouillonblokje.
Laten inkoken tot je ‘n mooie gebonden saus krijgt.
Bijkruiden met peper en zout en nootmuskaat naar smaak.
Ondertussen zijn de aardappelen ook gaar.
In ‘n ovenschoteltje ‘n laagje aardappelen leggen, daarop ‘n laagje courgettes, dan weer ‘n laagje aardappeltjes en dan het laatste laagje courgettes.
Hierover de saus verdelen, en ‘n half uurtje in de oven zetten, tot de saus ‘n mooi kleurtje heeft.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten