zaterdag 18 juni 2011

Muffins met Bosbessen en Witte Chocolade


Vandaag krachtvoer gemaakt voor mijn studentje Matthias. Zoiets gaat er hier altijd wel in :) en ze zijn goed gelukt moet ik zeggen!
Ingrediënten (voor 24 stuks):375 gram bloem
110 gram suiker
1 el bakpoeder
95 gram rietsuiker
125 gram gesmolten roomboter
3 eieren
250 ml melk
200 gram bosbessen
120 gram witte chocolade pallets van Callebaut
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C en plaats papieren vormpjes in ‘n diepe muffinschaal van twaalf stuks. (Je moet dus twee keer bakken, maar geen nood … Op geraken deze cakeskes wel!)
Zeef de bloem, de twee soorten suiker, vanillesuiker en het bakpoeder boven een kom.
In ‘n aparte kom de eieren mengen met de melk en de gesmolten boter. Dan deze mengeling goed mengen onder de droge ingrediënten.
Daarna de bosbessen en de chocolade er voorzichtig ondermengen.
Het deeg in de vormpjes verdelen, ‘n cm van de bovenkant afblijven ongeveer.
In de oven bakken voor ‘n vijfentwintigtal minuten tot de muffins lichtbruin zijn.


Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten