Ik had me toch zo'n goesting nog eens aan 'n lekkere paëlla, en ondanks dat het vaderdag was heeft Filip toch gekookt voor ons ... En het was weer lekker!
Ingrediënten
400 gr Paëlla-rijst
250 gr Chorizo - in hapklare blokjes gesneden
2 enkele kipfilets en kleine blokjes gesneden
Olijfolie
1 rode en 1 groene paprika in stukjes gesneden
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
125 ml witte wijn
1 l kipbouillon (Piet Huysentruyt)
Paar plukjes safraandraadjes
1 tl paprikapoeder
100 gr doperwtjes
4 tomaten, ontveld en ontdaan van zaadjes, fijngehakt
Peterselie
Bereidingswijze
De rijst goed wassen, laten uitlekken en even opzij zetten.
Verhit de olijfolie in 'n Paëlla pan en hierin de stukjes kip mooi bruin bakken.
Uit de pan halen en opzij houden.
De chorizo in wat olijfolie krokant bakken samen met de paprika en de knoflook.
Laten bakken tot de paprika mooi zacht is geworden.
De rijst erbij doen en goed roeren, zodat elke rijstkorrel 'n beetje olie op zich heeft.
Daarna voeg je de wijn bij en laat deze tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe, de safraan en het paprikapoeder.
Het geheel aan de kook brengen, de kipblokjes toevoegen en alles 'n vijftiental minutjes zacht laten koken.
Regelmatig roeren erin.
Na dit kwartier voeg je de erwtjes toe en de gehakte tomaten en laat alles nog 'n dikke tien minuten doorkoken.
Proeven of de rijst gaar is.
Eventueel bijkruiden met peper en zout en afwerken met de verse gehakte peterselie.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten