maandag 13 juni 2011

Kruimeltaart of eerder Kruimelcake

Owowow wat ‘n geslaagd experiment!Superlekker gewoon!! Dit is niet echt taart te noemen, eerder ‘n cakebeslag aan de onderkant, en daarover verse pudding en dan kruimelkes.
Lekker lekker lekker … zeker eens proberen!
Gele Room of banketbakkersroom
Ingrediënten
2 eierdooiers
80 gr suiker
24 gr puddingpoeder
30 gr bloem
5 dl melk
zakje vanillesuiker
50 gr zachte boter
Bereidingswijze
40 gr suiker loskloppen met de eierdooiers in ‘n kom.
De puddingpoeder, de bloem, de rest van de suiker, de vanillesuiker erbij doen en met ‘n beetje van de melk gladroeren.
De rest van de melk aan de kook brengen en daarna bij het mengsel voegen.
Het gehele mengsel dan aan de kook brengen en ‘n viertal minuten laten inkoken tot ‘n dikke pudding.
De zachte boter erdoor roeren als de pot van het vuur is.
Laten afkoelen en geregeld in roeren om velvorming te voorkomen.
Verwarm de oven voor op 160 °
Taart of Cake (hoe je het zelf maar beziet)
Ingrediënten
Kruimels
120 gr koude boter in blokjes gesneden
180 gr bloem
120 gr suiker
Deeg
100 gr bloem
100 gr boter op kamertemperatuur
100 gr suiker
2 eieren
Beetje citroenaroma
Snufje zout
Bereidingswijze
Wrijf voor de kruimels de koude boter, de bloem en de suiker door elkaar tot ‘n kruimelig effect ontstaat en zet even aan de kant.
Voor het deeg mix je de boter met de suiker tot ‘n zachte massa. Hieraan voeg je de eieren toe tot deze goed opgenomen zijn.
De bloem, het zout en het citroenaroma toevoegen en goed mengen tot ‘n glad dik beslag.
Je neemt ‘n springvorm van 24 cm doorsnede en vet deze goed in.
Verdeel het deegbeslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm.
Hierover verdeel je dan de afgekoelde banketbakkersroom en daarover strooi je de kruimels.
60 minuten laten bakken in de oven.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten