zaterdag 4 juni 2011

Brownie met hazelnootpoeder

En dit was het tweede dessert wat ik gemaakt had.
'n Brownie gemaakt met hazelnootpoeder, 'n succesrecept hier!
Ingrediënten
125 gr melkchocolade
125 gr fondant chocolade
115 gr roomboter
300 gr suiker
4 grote eieren
1 tl vanille-extract
120 gr zelfrijzende bloem
Snufje zout
100 gr gemalen hazelnoten
100 gr melkchocolade
70 gr fondant chocolade
35 gr roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °.
Smelt de eerste hoeveelheden melk en fondant chocolade samen met de 115 gr roomboter au bain marie.
Hierbij dan de suiker voegen en goed doorroeren.
Dan één voor één de eieren toevoegen en goed mengen.
Het vanille-extract toevoegen alsook het zout. Daarna de bloem onder het chocolade mengsel mengen samen met de gemalen hazelnoten.
Een brownie vorm bekleden met bakpapier en invetten en hierin het beslag doen.
45 à 50 minuten bakken in de oven.
Voor het glazuur smelt je dan de overige chocolade samen met de 35 gr roomboter een deze giet je dan over de bovenkant van de brownie.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten