maandag 13 juni 2011

Asperges à la Flamande (op de wijze van Peter Goossens)

‘n Verrassend eenvoudig gerecht wat heel lekker was.
Dit gerecht is voor twee personen, maar de eerlijkheid moet gezegd zijn … ik lust geen witte asperges, dus Filip heeft dit allemaal alleen opgegeten, en het was op … tot het laatste kruimeltje ei …
Ingrediënten
500 gr dikke witte asperges
4 eieren
125 gr goede boter (begin er zelfs niet aan met margarine … de echte pure boerenboter – ongezouten)
3 el peterselie zeer fijn gehakt
Peper, zout en nootmuskaat
100 gr verse grijze garnalen
Bereidingswijze
De asperges goed schillen en even in water leggen.
‘n Grote pot gezouten water opzetten en de asperges beetgaar koken.
Ondertussen de boter laten smelten en de schuim eraf scheppen zodat je geklaarde boter krijgt.
De eieren in ‘n pot met koud water leggen en aan de kook brengen, en vier minuten laten koken (zeker niet langer).
Hierna overbrengen in ‘n pot met koud water en er nog even koud water over laten lopen zodat ze zeker niet verder kunnen garen.
Daarna het eiwit en het eigeel scheiden en het eigeel onder de boter mengen.
Het eigeel is niet helemaal gestold en zal de boter ‘n beetje binden.
Het eiwit toevoegen alsook de peterselie samen met zout, peper en nootmuskaat.
Afkruiden naar smaak.
Op het bord de asperges leggen, samen met de ei-saus.
De garnalen erover strooien.


Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten