donderdag 23 juni 2011

Duivelse Scampi's of Scampi's Diabolique

Vandaag nog eens scampi's gemaakt. En ze hebben er hier van gesmuld! Gemakkelijk en lekker receptje.
Wij hebben de scampi's met het sausje gegeten, ciabatta brood erbij en 'n slaatje.

Ingrediënten
2 sjalotjes, heel fijn gesnipperd
2 teentjes look, fijn gesnipperd
Geutje olijfolie
1 el currypoeder
1/2 el paprikapoeder (milde versie)
Beetje Pili Pili naar smaak
1 dl Heinz tomatenketchup
1 dl witte wijn
2,5 dl room
2 tomaten, gepeld en de zaadlijsten eruit gehaald, daarna in fijne brunoise snijden.
2 el gesnipperde bieslook
Peper en Zout

Scampi's
Bereidingswijze
Het sjalotje aanstoven in de olijfolie, het mag wel zeker niet kleuren, gewoon zacht laten worden.
Daarna de look toevoegen en het paprikapoeder en de curry.
De kruiden even laten meebakken en daarna de ketchup toevoegen.
Even laten bakken, zodat het zure uit de ketchup is. (Wel goed oppassen, het kan vlug aanbakken).
De witte wijn toevoegen en de alcohol goed laten uitkoken, anders krijgt de saus 'n bittere smaak.
Hierna voeg je de room toe en laat de saus op 'n zacht vuurtje sudderen tot ze de gewenste dikte heeft.
Als de saus klaar is, de tomatenstukjes toevoegen en de bieslook.
Goed onder elkaar roeren.
De scampi's bakken in wat boter en serveren samen met de saus.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten