vrijdag 24 juni 2011

Brownie met 'n Italiaanse Twist (Dulce de Leche Brownie)


Zo na de examens had ik weer eens wat tijd en juist heb ik dit goddelijk dessert gemaakt ... Beetje bewerkelijk, maar zeker de moeite waard!
Ik ben zeker dat het sommige mensen zeker zal bekoren ... zeker door die "Italiaanse Twist" :) Zie het maar als troostvoedsel ...

Ingrediënten Dulce de Leche
1 blikje gecondenseerde melk met suiker (Nestlé) 397 gram- Ik heb hem gevonden in de Carrefour
Snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °
Je giet het blikje gecondenseerde melk uit in ‘n kleine lage ovenschotel. Deze schotel zet je dan in ‘n grotere ovenschotel en in deze ovenschaal giet je kokend water tot dit halverwege de schotel met de melk staat.
Afdekken met aluminiumfolie en ongeveer één uur laten bakken in de oven.
Als de melk afgekoeld is moet je hem eens doorroeren.
Dit kan je ruim op voorhand doen, de dulce de leche kan afgedekt ‘n week in de frigo bewaard worden.

Ingrediënten Brownie
115 gr ongezouten hoeve- of roomboter
85 gr fondant chocolade
85 gr melkchocolade
20 gr cacaopoeder
3 grote eieren
200 gr suiker
snufje zout
1 tl vanille-extract
140 gr zelfrijzende bloem
100 gr gehakte pecannoten of walnoten
de reeds klaargemaakte Dulce de Leche
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 175° en ‘n vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm bekleden met bakpapier.
Au-bain marie de boter, de melk- en de fondantchocolade smelten.
Van het vuur af het cacaopoeder toevoegen.
Blijven doorroeren tot alle cacao goed opgenomen is.
Hier na één voor één de eieren toevoegen en goed doormengen.
Suiker, snufje zout en vanille-extract toevoegen en helemaal doorroeren.
Bloem toevoegen en goed mengen en als laatste de fijngehakte noten erdoor roeren.
De helft van dit mengsel in de bakvorm doen en hierover 1/3 van de Dulche de Leche toevoegen. Goed uitsmeren.
De rest van het chocolade mengels erover doen en hierover de rest van de Dulche de Leche gieten.
Met ‘n mes even doorroeren zodat ‘n marmer-effect ontstaat.
Bak de brownies in 45 à 50 minuten gaar.
Laat nog vijf minuten afkoelen in de bakvorm en dan eruit nemen.
Nog verder laten afkoelen en dan kan je stukjes eraf snijden.


Smakelijk!



1 opmerking:

  1. Dulce de leche is niet Italiaans hoor, maar komt oorspronkelijk uit Argentinië.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen