zondag 26 juni 2011

Cannelloni gevuld met gehakt, paprika en Boursin Cuisine


Na de examentijd eindelijk eens wat meer tijd aan het eten kunnen besteden ... en niet vlug vlug iets in elkaar gegooid.
Voor vandaag heb ik deze cannelloni's gemaakt. We vonden het maar zo en zo ... dus ik denk niet dat dit hier nog eens op de tafel komt.
Ingrediënten

300 gr kalfsgehakt
1 oranje paprika, in hele fijne stukjes gesneden
1 groene paprika, in hele fijne stukjes gesneden
1 ui, in hele fijne stukjes gesneden
1 potje Boursin Cuisine, look en kruiden
Peper en zout
Olijfolie
1 sjalot fijngesneden
1 ui fijngesneden
2 teentjes fijngesneden
1 el tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 half blik water
1 el Italiaanse kruiden
Peper en zout
Beetje kipbouillonpoeder
100 ml room
18 cannelloni pijpjes
Geraspte mozarella

Bereidingswijze
Het gehakt aanstoven in 'n beetje olijfolie tot het niet meer rozig ziet.
Hierna de paprika, ui en look toevoegen en zacht laten worden.
De Boursin Cuisine toevoegen en bijkruiden met peper en zout naar smaak.
Deze vulling goed laten afkoelen.
Ondertussen kunnen we de tomatensaus maken.
Het sjalotje, de ui en de look aanstoven in wat olijfolie tot ze zacht zijn.
De tomatenpuree toevoegen en even laten bakken tot de zuurte eruit is.
De gepelde tomaten, het water en het bouillonpoeder toevoegen samen met de Italiaanse kruiden.
De saus 'n half uurtje laten pruttelen.
De room toevoegen en even laten doorkoken.

Proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.
De cannelloni pijpjes vullen met het gehaktmengsel.
In 'n ovenschotel de helft van de tomatensaus doen. Hierop de gevulde cannelloni pijpjes en daarop de rest van de tomatensaus.

De mozarelle erover verdelen en 'n veertigtal minuten laten bakken in 'n oven van 200°.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten