zaterdag 4 juni 2011

Margarita Cupcake of Cupcake met Tequila ... lekker frisse cupcake, ideaal voor dit zwoele weer!

Filip had vandaag 'n barbecue bij 'n collega van het werk, en ik had beloofd dat ik voor de desserts zou zorgen. En dat heb ik dus gedaan.
Omdat ze daar nogal graag iets drinken ben ik aan de slag gegaan voor 'n cupcake met tequila in, en limoen.
Ik heb stiekem eentje geproefd en vond ze heerlijk!
Ingrediënten
Cupcakes
200 gr bloem
1 1/2 tl bakpoeder
Snuf zout
125 gr roomboter
200 gr suiker
3 medium eieren
2 limoenen (waar je eerst de zeste afhaalt en ze dan uitperst)
1 tl vanille-extract
125 ml melk
1 tl Tequila
Frosting
250 gr roomboter op kamertemperatuur
350 gr poedersuiker
1 1/2 el limoensap
Zeste van 1 limoen
2 el Tequila
Snufje zout
Bereidingswijze
Cupcakes
De oven voorverwarmen op 180 graden.In een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout mengen en dit even aan de kant zetten.
In de keukenrobot de boter romig kloppen en geleidelijk de suiker toevoegen.
Goed mengen tot je 'n romige lichtgeel mengsel krijgt.
Daarna de eieren één voor één toevoegen. Hetvolgende ei pas toevoegen als het vorige ei helemaal gemengd is onder de botermassa.
Daarna doe je er de limoenzeste bij, het limoensap, het vanille-extract en het zout.
Nu lijkt het alsof je boter gaat schiften, maar niet gepanikeerd, het komt wel goed!
Daarna ge je de droge ingrediënten toevoegen alsook de melk.
Eerst meng je ongeveer één-derde van het bloemmengsel onder de boter en daarna ongeveer de helft van de melk.
Als dit goed gemengd is, weer één-derde van de bloem, daarna de rest van de melk en als dit goed gemengd is het laatste gedeelte bloem.
Daarna neem je 'n cupcakeplaat en doe je hierin de cupcake papiertjes.
Ik heb achtien stuks kunnen maken van dit mengsel.
Je vult de cupcake-vormpjes voor drie-vierde.
Laat de cupcakes 22 minuten bakken in de oven en laat ze daarna afkoelen op 'n rek nadat je ze uit de cupcakeplaat hebt gehaald.
Goed laten afkoelen.
Frosting
De boter romig kloppen in de keukenrobot en dan in gedeelten de bloemsuiker toevoegen.
Als laatste de limoenzeste, de Tequila, het limoensap en het zout toevoegen.
Proeven of er genoeg Tequila in zit voor je eigen smaakt.
De cupcakes versieren met de frosting en afwerken met wat extra limoenzeste en 'n fijn schijfje limoen.


Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten