zaterdag 14 mei 2011

Pasta met Spinazie, Italiaanse hesp en Champignons

Vandaag heeft Filip deze pasta voor mij gemaakt. Hij en Matthias hadden ribbetjes in zoete ketjapsaus, en dat is niet écht aan mij besteed.
Ingrediënten
2 schijven Italiaanse Hesp, fijn gesnipperd1/2 ajuin, fijn gesnipperd5 champignons, in fijne blokjes gesneden‘n Handvol verse spinazie in reepjes gesneden100 gr pasta naar keuzeKlein doosje RoomKipbouillon van Piet HuysentruytPeper, zout, beetje knoflookpoeder en Peterselie
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak.Ondertussen maken we de saus.In ‘n grote kom leg je de gesnipperde spinazie en je zet deze kom even aan de kant.In een beetje boter bak je de hesp lichtjes aan, als deze begint te bruinen voeg je de ajuin toe.Als deze zacht begint te worden voeg je de champignons toe.Goed laten bakken. ‘n Klein klein beetje water toevoegen voor het aanbaksel los te maken.De room toevoegen alsook de bouillon.Goed laten inkoken en afkruiden met peper, zout, knoflookpoeder en de peterselie.Als de pasta gaar is, giet je hem af en schep je hem onder de rauwe spinazie.Hierover verdeel je de saus en dan meng je alles goed.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten