vrijdag 13 mei 2011

Appelflapjes


Juist heb ik zelf appelflapjes gemaakt.
Héél lekker, in geen tijd klaar, en zoveel beter dan gehaalde flapjes uit de winkel.
Ingrediënten
4 appels (ik had golden)
1 el boter
4 el suiker
1 tl kaneel
Zes plakjes diepvriesbladerdeeg (ik haal het mijn altijd in de colruyt)
Extra suiker om te bestrooien
Eigeel
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °
De appels in kleine blokjes snijden en aanstoven in de boter samen met de suiker en de kaneel. Dit laten doorsudderen totdat de appeltjes zacht beginnen te worden.
Dan gaan we het bladerdeeg vullen.
De zijkanten insmeren met losgeklopt eigeel, en ‘n twee lepels van de appeltjes op het bladerdeeg leggen.
Toevouwen zodat je ‘n rechthoekje krijgt.
De zijkanten aandrukken met ‘n vork zodat dit ‘n beetje getand wordt.
De flapjes op ‘n bakplaat leggen en bestrooien met goed wat suiker.
20 à 25 minuten afbakken in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten