maandag 16 mei 2011

Vogelnestjes in tomatensaus

Vandaag iets gemaakt wat ik nog nooit zelf gemaakt had .... Vogelnestjes met 'n tomatensausje ... en ze waren héééél goed gelukt zeiden ze hier thuis ... dus 'n blijvertje!!
Ingrediënten
Tomatensaus
1 grote ui, fijngesnipperd
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl Dolce Vitakruiden van Piet Huysentruyt
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 tl Sambal
1 bouillonblokje kip
Peper en zout
1 fles gezeefde tomaten
1/3 fles water
Vogelnestjes
1kg gehakt
2 eieren
Zout, peper en lookpoeder
2 el peterselie, fijngehakt
4 hardgekookte eieren
Bloem
Panko of paneermeel

3 ei-gelen
Bereidingwijze
Tomatensaus
Wat olie in 'n pot verwarmen en hierin de ui aanstoven samen met de gedroogde kruiden, de look en de sambal.
Als deze mooi glazig zijn mag je de gezeefde tomaten toevoegen en het water.
Even laten sudderen en daarna het bouillonblokje toevoegen en peper en zout naar smaak.
Ik vond de saus vandaag nogal bitter en heb 'n geutje melk toegevoegd waardoor ze 'n zachtere smaak heeft gekregen.
'n Half uurtje laten sudderen.
Vogelnestjes
Het gehakt samen met de eieren, peper, zout, lookpoeder en peterselie goed mengen.
Daarna de eitjes pellen en er het gehakt omheen doen.
Zorg ervoor dat het eitje goed in het midden zit.
Klop de ei-gelen los met 'n beetje water.
Haal de gehaktbal eerst door de bloem, dan door het losgeklopte eigeel en ten slotte door het paneermeel.
Frituur de gehaktballen gedurende 8 à 10 minuten op 170° C in de frituurpan.(Zeker niet warmer!)
Wij hebben er nog puree bij gegeten.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten