zaterdag 21 mei 2011

Pasta met 'n tomatenroomsaus

Filip heeft vandaag gekookt, omdat ik met Michelle gaan shoppen ben in Luik ... Sophie van zijn werk kwam ook nog eten, om nog wat werk te overlopen voor hij zondagnacht vissen vertrekt.
En hij heeft natuurlijk pasta gemaakt ... gaat er hier altijd wel in.
En ik moet zeggen, hij had er werk van gemaakt, ze waren alle drie heel lekker!
Voor de pasta met tomatenroomsaus is hij als volgt te werk gegaan :
Ingrediënten
Pasta (wij hadden Penne)
75 gr Serranoham in hele fijne stukjes gesneden
1/2 de ui, heel fijn gesnipperd

1 sjalot, heel fijn gesnipperd
2 teentjes look, heel fijn gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 pakje room
Peper en zout
Italiaanse kruiden
Verse basilicum naar smaak, fijn gesneden
Bereidingswijze
'n beetje olijfolie in 'n wok doen en hierin de Serranoham, de ui, de sjalot en de look aanstoven tot de ui zacht is en de ham begint te kleuren.
De tomatenpuree erbij voegen en even laten bakken, zodat het zurige eruit gaat.
Het blik gepelde tomaten erbij voegen en 'n kwartiertje goed laten doorpruttelen.
Peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak toevoegen.
Ondertussen de pasta gaarkoken volgens de instructies op het pak.
Als deze bijna gaar is, de room bij de saus voegen en even goed laten doorkoken.
De pasta bij de saus doen en de verse basilicum eronder mengen.
Heerlijk gewoon!


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten