zaterdag 21 mei 2011

Pasta met Erwtjes, Serranoham en room

Filip heeft vandaag gekookt, omdat ik met Michelle gaan shoppen ben in Luik ... Sophie van zijn werk kwam ook nog eten, om nog wat werk te overlopen voor hij zondagnacht vissen vertrekt.
En hij heeft natuurlijk pasta gemaakt ... gaat er hier altijd wel in.
En ik moet zeggen, hij had er werk van gemaakt, ze waren alle drie heel lekker!
Voor de pasta met erwtjes, Serranoham en room is hij als volgt te werk gegaan :
Ingrediënten
75 gr Serranoham, in fijne reepjes gesneden
1/2 ui, heel fijn gesnipperd

1 sjalot, heel fijn gesnipperd
2 teentjes look, heel fijn gesnipperd
150 gr diepvrieserwtjes (de hele fijne soort)
1 pakje room
Beetje witte wijn
Beetje kipbouillon
Spaghetti

Bereidingswijze
De pasta gaarkoken volgens de aanwijzingen op het pak.
Ondertussen de saus maken.
In wat olijfolie de Serranoham, de ui, het sjalotje en de look aanbakken tot de ui zacht is en de Serranoham begint te kleuren.
Dan de wijn toevoegen en de alcohol eruit laten koken.
Beetje bouillon toevoegen alsook de erwtjes.
Als de erwtjes bijna gaar zijn de room toevoegen en kruiden naar wens met peper en zout.
De saus met de spaghetti mengen en smullen maar!


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten