vrijdag 6 mei 2011

Overheerlijk Suikerbrood!!!

Ik heb me eens gewaagd aan suikerbrood. Het recept wat hieronder staat is voor twee van deze broodjes. Superlekker!!
Eentje was gisterenavond gelijk op .... Overheerlijk met wat goede boter erop.
Ingrediënten
600 gr witte tarwebloem
200 ml water
100 ml gecondenseerde melk
5 gr suiker
25 gr verse gist
3 eierdooiers
150 gr goede ongezouten boter
10 gr zout
200 gr parelsuiker (dikke variant)
Bereidingswijze
De gist mengen met het water en de melk en even opzij zetten.
Alle andere ingrediënten behalve het zout en de parelsuiker in kneedmachine doen.
Het gistmengsel toevoegen en het deeg 'n vijftal minuten laten kneden.
Daarna het zout toevoegen en nog 'n achttal minuten laten kneden.
Uit de machine halen en 'n kwartiertje laten rusten met 'n handdoek erover.
Twee stukjes van 120 gr van het deeg afhalen en aan de kant leggen.
De parelsuiker onder het resterende deeg mengen.
In twee gelijke delen verdelen.
De twee stukjes apartgehouden deeg dun uitrollen tot het groot genoeg is om de helft van de deegmassa van suiker 'in te pakken'.
Het uitgerolde deeg rond het suikerdeeg doen en langs onderen goed aandrukken.
Dit herhalen met het tweede deel.
Anderhalf uur laten rijzen op 'n warme plaats.
De oven voorverwarmen op 200°.
Na het rijzen de broden doreren (insmeren met 'n eierdooier die losgeklopt is met wat melk).
Hierna twee inkepingen maken over de lengte van het brood, 'n beetje opendrukken en nog wat parelsuiker erover verdelen.
35 min. laten bakken in de oven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten