donderdag 5 mei 2011

Lasagne met Gandaham en 'n Rode-Pestoroomsaus

En deze pasta hadden we ook nog gemaakt toen Sophie, 'n collega van Filip was komen eten.
Deze vonden ze heel geslaagd, terwijl hij gemaakt was met vanalles wat ik nog had liggen.
Ingrediënten
Gedroogde lasagnevellen
200 gr gandaham, in heel fijne stukjes gesneden
2 kleine uien, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngesnipperd
Olijfolie
12 zonnegedroogde kersentomaatjes op olie
400 ml room
1 volle el Bruschetta-kruiden (Oil & Vinegar)
4 el rode pesto
Beetje citroensap
Peper en zout
200 gr geraspte mozarella
Bereidingswijze
De gesnipperde ham krokant bakken in 'n pan met 'n beetje olie.
Hierna laten uitlekken op 'n stuk keukenpapier.
In dezelfde pan 1 el olie van de zonnegedroogde tomaatjes doen en 1 el olijfolie.
Hierin de ui en de look laten bakken.
De zonnegedroogde tomaatjes die in kleine stukjes gesneden zijn toevoegen en even laten bakken.
De room toevoegen, de bruschetta-kruiden en de rode pesto.
Goed laten inkoken.
Beetje citroensap toevoegen en afkruiden met peper en zout.
Op het laatste moment de gandaham toevoegen.
De oven voorverwarmen op 180 °.

In 'n ovenschaal 'n laagje van de saus doen.
Hierover 'n laag gedroogde lasagne-vellen.
Dan weer 'n laagje kaas met hierover 'n beetje mozarella.
Weer lasagne-vellen.
Dit om en om herhalen tot de schotel vol is.
Eindigen met 'n laag saus en hierover 'n goede laag geraspte mozarella doen.

'n Dertigtal minuten laten garen in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin.


Smakelijk!

Deze saus is ook lekker als gewone pasta-saus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten