zaterdag 7 mei 2011

Kip in Sesam-Honing-Sojasaus met Nasi


Vandaag iets wat Matthias altijd graag heeft.
Gebakken rijst met kipblokjes in 'n honing-sojasaus afgewerkt met sesamzaadjes.
Hij vond vooral de saus héél lekker zei hem.
Hoe maken we deze gerechtjes klaar :

Nasi
Ingrediënten

2 zakjes rijst, reeds afgekookt en afgekoeld
1 zakje pikante wokmix van de Carrefour
2 el Ketjap Manis
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
Peper en zout
Bereidingswijze
'n Beetje olie verwarmen in de wok en hierin de wokgroeten beetgaar bakken.
De rijst toevoegen en goed laten warm worden.
De ketjap, alsook het gemberpoeder en het korianderpoeder toevoegen en afkruiden naar smaak met peper en zout.
Kip in Sesam-Honing-Sojasaus
Ingrediënten
600 gr kippefilet in kleine stukjes gesneden
Marinade
100 gr honing
3 el sojasaus (zoete)
2 el sherry
2 el geraspte gember
1 el sesamolie
Beetje peper
Bakken en afwerking
2 el olie

1 el vissaus
2 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
Alle ingrediënten van de marinade in 'n kom doen en goed mengen.
Hierin de kipblokjes laten marineren (zeker 1 uur).
De olie in de wok verhitten en hierin zowel de kip als de marinade doen.
Wel oppassen, want het kan spetteren.
De kipblokjes mooi bruin laten bakken. Wel goed oppassen dat het sausje niet verbrandt door de honing.
Op het laatste de vissaus toevoegen en ook de sesamzaadjes.
Nog even laten bakken en dan opdienen met de nasi.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten