maandag 10 oktober 2011

Stoemp met varkensvlees en tuinkruiden

Hier zijn we nog eens, na 'n hele tijd.
Het is hier zo druk geweest, we hebben wel elke dag gegeten hoor :) maar ik heb gewoon geen tijd gehad voor achter de computer te zitten.
Ik heb me voorgenomen het toch weer meer te doen.
Vorige week was ik op njam! naar het programma passe-vite aan het kijken en Jan Buytaert was daar 'n stoemp met varkensvlees en tuinkruiden aan het maken.
Het recept staat nog nergens online, dus ik ben er maar met de losse pols door gegaan, maar dit is dus mijn geslaagde versie.
Ik heb de goedkeuring gekregen om het meer te maken ....
Ingrediënten
1,5 kg bloemige aardappelen
100 gr boter
Scheutje melk
Peper, zout en nootmuskaat
100 gr gezouten spek in kleine blokjes
400 gr kalfsgehakt
2 uien, fijngesnipperd
3 dikke ajuinepijpjes, fijngesnipperd
4 el platte peterselie, fijngesnipperd
Bereidingswijze
De aardappelen goed gaarkoken.
Ondertussen kan je het gehaktmengsel klaarmaken.
Hiervoor wat boter in 'n pan smelten en de ui glazig laten worden.
Het spek erbij voegen en even laten bakken tot het bruin begint te worden.
Het gehakt toevoegen en alles goed laten bakken.
Het gehakt goed fijn duwen, ik heb het redelijk goed laten bakken zodat het op bepaalde plaatsen 'n mooi lichtbruin korstje had.
Daarna de puree maken. De aardappelen samen met de boter en de melk fijnstampen met 'n pureestamper, goed afkruiden met peper en zout.
Het gehaktmengsel onder de puree mengen en daarna de kruiden toevoegen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten