maandag 8 augustus 2011

Patatas Bravas

Vandaag kwam Sophie, de collega van Filip eten, om nog vanalles te overlopen voor het verlof, en we hadden gegrilde biefstuk, met 'n slaatje en daarbij deze patatas bravas.
Echt wel lekker en gemakkelijk receptje.
Ingrediënten
600 gr aardappelen in 8 partjes gesneden
1 rode paprika, heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, heel fijn gesnipperd
1 ui, heel fijn gesnipperd
2 kl pikant paprikapoeder
1 kl chilipoeder
500 gr tomatencoulis
200 gr water
1 el tomatenpuree
1 glas witte wijn
Beetje olijfolie
1 el suiker
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 220 graden.
Meng de aardappelpartjes met olijfolie en leg ze op 'n bakplaat. Laat ze mooi bruin bakken in de oven. Hier duurde dat ongeveer 'n vijftigtal minuten.

De ui en knoflook aanstoven in 'n beetje olie, als deze zacht zijn, voeg je de paprika toe.
Even laten bakken en daarna de wijn toevoegen.
Laten inkoken tot de alcohol helemaal verdampt is.
Het paprikapoeder en het chilipoeder toevoegen samen met de tomatenpuree en even laten bakken.
De tomatencoulis en het water toevoegen, kruiden met de suiker en peper en zout naar smaak.
Afgedekt 'n half uurtje laten sudderen.
Als de aardappelpartjes uit de oven komen, bestrooien met grof zeezout en de saus erbij serveren.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten