zondag 17 juli 2011

Spaghetti Bolognaise !

Michelle heeft vandaag gekozen wat er gegeten werd. En het is spaghetti geworden. Gaat er hier altijd wel in.
Ingrediënten
3 kleine uien, fijngesnipperd
2 wortelen, fijngesnipperd
1 doosje champignons, in fijne stukjes gesneden
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 tl sambal
1 tl Italiaanse kruiden
Scheutje witte wijn
1  bouillonblokje tuinkruiden
Peper en zout naar smaak
700 gr kalfsgehakt
1 fles tomatenpassata van 700 ml
200 ml water
Bereidingswijze
De ui, look en de wortelen in de wat hete olijfolie zacht laten worden.
Het vlees toevoegen en laten bakken tot het niet meer roze ziet. Daarna de Italilaanse kruiden toevoegen en de wijn.
De wijn helemaal laten uitkoken zodat de bittere smaak is verdwenen.
De passata toevoegen en het water en de saus zeker 'n uurtje laten pruttelen. Het bouillonblokje toevoegen.
Proeven en naar smaak bijkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten