dinsdag 12 juli 2011

Quiche met Pancetta en Spinazie

Vandaag nog eens 'n quiche gemaakt, deze keer met Pancetta, ui en spinazie. Was lekker :)
De overschot zal straks nog wel opgeraken denk ik ... Zelfs Crumble heeft ervan zitten smullen ('n heel klein stukje dan!)
Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg uit de koeltoog van het grootwarenhuis
3 grote eieren
3 dl room
Zout, peper, lookpoeder
150 gr pancetta, in fijne stukjes gesneden
2 el gemalen Parmezaan
3 el gemalen Mozarella
2 kleine uien, in niet te kleine stukjes gesneden
100 gr verse spinazie, heel fijn gesnipperd
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De pancetta in 'n pan mooi uitbakken tot het 'n mooi bruin kleurtje krijgt, uit de pan doen en laten afkoelen.
Hierna ook de ui bakken tot hij zacht is en bij het spek voegen.

'n Quiche vorm invetten en bekleden met het kruimeldeeg, het overtollige deeg eraf snijden.
De bodem goed inprikken en 15 minuten laten blindbakken (zonder vulling dus) in de oven.
Ondertussen gaan we de vulling maken.
De room goed mengen met de eieren en kruiden naar smaak met peper, zout en lookpoeder.
De parmezaan en de mozarella toevoegen, alsook de pancetta en de ui.

De spinazie eronder mengen en de quiche daarna in de oven 'n half uurtje laten bakken.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten