vrijdag 8 juli 2011

Moelleux au Chocolat

Ik had vandaag BBQ van het werk, voor de kids was er al eten voorzien. Maar ze hadden ook zin in 'n dessertje.
Dus Filip heeft het beslag voor de Moelleux au Chocolat klaargemaakt en ik heb ze afgebakken toen ik thuis kwam.
Altijd weer 'n voltreffer hier!

Ingrediënten
50 gr fondant chocolade

50 gr melk chocolade
110 gr boter
50 gr bloem die je gezeefd hebt
100 gr suiker
4 eieren
Bereidingswijze
Neem twee eieren en meng ze heel goed met de suiker. Goed blijven kloppen tot je 'n luchtig bleek mengsel hebt.
Nog twee eierdooiers toevoegen en nog eens goed doorroeren.
De gezeefde bloem erbij voegen en goed roeren tot je 'n mooi samenhangend deeg hebt.
De boter samen met de twee soorten chocolade laten smelten en bij het mengsel voegen.
Goed mengen en zeker twee uur in de koelkast zetten

Daarna de oven voorverwarmen op 210 graden en de Moelleux in 'n potje, in tien minuten laten bakken.
De buitenkant moet gebakken zijn, de binnenkant nog lopend.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten