maandag 27 juni 2011

Thaise Curry van Gehaktballetjes

Voor dit gerechtje heb ik me losjes laten inspireren op het gerechtje van de site van Caroline.
Filip vond het heel lekker, de rest staat al in de frigo om morgen mee te nemen naar het werk ...
Ingrediënten
Balletjes
350 gr gehakt
2 ajuinepijpjes
1 ei
2 el peterselie, fijngesnipperd
1 el tomatenpuree

Peper en zout
4 el Panko (of paneermeel)
Saus
400 ml kokosmelk
200 ml water
1 el Thaise rode curry

1 grote ui, in halve maantjes gesneden
1 el versgeraspte gember
1 el limoensap
Peper en zout
200 gr boontjes
1 ajuinepijpje, fijngesnipperd
3 el fijngesnipperde koriander
Bereidingswijze
Balletjes
Alle ingrediënten goed mengen met elkaar en balletjes rollen ter grootte van 'n okkernoot.
In 'n beetje olie en boter de balletjes aanbakken zodat ze 'n mooi bruin korstje hebben.
Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn omdat ze gaan verdergaren in de saus.
Curry
In het achtergebleven vet van de balletjes de ui aanbakken tot deze zacht is. Daarna de gember toevoegen en even laten meebakken.
De currypasta toevoegen en deze even laten uitbakken, zodat het zurige eruit is.
Daarna de kokosmelk en het water toevoegen en de saus 'n tiental minutjes laten koken.
Daarna het vuur lager zetten, de balletjes erbij doen en op 'n zacht vuurtje laten verdergaren.
Na 'n half uurtje de boontjes toevoegen en laten koken tot ze gaar zijn.
Afwerken met de koriander, limoensap, peper, zout en het ajuinepijpje.


Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten