zondag 19 juni 2011

Lasagne met Kippengehakt en veel Groentjes

Vandaag nog eens lasagne gemaakt, met héél véél groentjes erin en met kippengehakt. Was lekker!
En nog veel over ... zit alweer in de diepvries, voor als het eens vlug moet gaan.
Ingrediënten
500 gr kippengehakt
4 wortelen, in hele fijne blokjes gesneden
1 bakje champignons, in hele fijne blokjes gesneden

1 courgette, in hele fijne blokjes gesneden
2 uien, in hele fijne blokjes gesneden
3 teentjes look, heel fijn gesnipperd
1 el Italiaanse kruiden
Oregano en Basilicum naar smaak
1 dl witte wijn
700 ml Passata
350 ml water

1 tl Sambal
3 el olijfolie
Lasagnevellen
40 gr boter
40 gr bloem
1/2 l melk
100 gr geraspte mozarella
1 tl mosterdpoeder
Peper, zout en nootmuskaat.
Half blokje kippenbouillon
200 gr geraspte mozarella (extra)

Bereidingswijze
De olijfolie verwarmen in 'n grote pan en hierin het gehakt rulbakken.
Als het gehakt niet meer roze ziet, de uien en de wortelen toevoegen, laten bakken tot deze zacht zijn.
Daarna de courgette en de champignons toevoegen.
Daarna de look en de Italiaanse kruiden toevoegen alsook de basilicum en de oregano. De sambal erbij doen en even laten meebakken.
De wijn toevoegen en goed laten doorkoken tot alle alcohol eruit is.
De pasata en het water toevoegen en 'n uurtje laten sudderen op 'n laag vuurtje.
Daarna kan je de bechamelsaus maken.

Boter smelten in 'n pan en daar de bloem bij doen.
De roux goed laten uitbakken en daarna de melk toevoegen.
Het mosterdpoeder toevoegen, alsook de bouillon, het zout, de peper en de nootmuskaat.
'n Paar minuten goed laten doorkoken en van het vuur nemen.
De 100 gr mozarella toevoegen en goed eronder roeren.
De oven voorverwarmen op 220 graden.
'n Grote ovenschotel nemen en op de bodem de helft van de kaassaus leggen.
Hierop de eerste laag lasagnevellen.
Hierop 'n laag van de gehaktsaus.
Beetje mozarella erover verdelen en hierop weer 'n nieuwe laag lasagne vellen.
Dit herhalen met de gehakt saus tot de schotel bijna vol is.
Op de laaste laag lasagnevellen breng je 'n laag gehaktsaus aan en daarover breng je de laatste helft van de kaassaus aan.
Goed bestrooien met geraspte kaas.

Ongeveer drie kwartier laten bakken in de oven.
Ik dek de schotel het eerste half uur altijd af met aluminiumfolie.
Daarna laten gratineren.


Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten